Veel gestelde vragen

Wanneer is de Rode Loper?
Op zaterdag 22 april 2017 van 10.00 tot 17.00 uur.
Globaal programma:
9.00 uur Grote Kerk open
9.30 uur Kort welkomstprogramma met warming-up
10.00 uur Gezamenlijke start per afstand
11.00 uur Eerste deelnemers binnen
10.00 uur Optreden DO
16.30 uur Laatste deelnemers binnen
17.00 uur Afsluiting

Waar wordt het gehouden?
De start en finish zal in Naarden Vesting zijn. De route wordt nog uitgestippeld, maar er wordt gewandeld rond Naarden/’t Gooi.

Waarom organiseren jullie een wandelevent?

Er is steeds meer vraag vanuit onze achterban om iets anders voor de Nierstichting te doen, dan alleen geld geven. Daarbij vindt onze achterban wandelen een leuke activiteit. Gezien het succes van de Rode Loper in 2016 willen we de Rode Loper herhalen.

Wie is de organisator van dit evenement?
De Nierstichting is organisator van dit evenement. We trekken hierin samen op met de NVN, maar de verantwoordelijkheid en het initiatief liggen bij de Nierstichting.

Organiseren jullie dit evenement helemaal zelf?
De feitelijke organisatie ligt in handen bij I-care. Zij hebben ervaring met de organisatie van dit soort evenementen en zullen dit ook voor de Nierstichting doen. Uiteraard in overleg met de Nierstichting en met medewerkers en vrijwilligers van de Nierstichting. I-care is tevens aansprakelijk en verantwoordelijk voor het goed lopen van dit evenement.

Voor wie is dit wandelevent?
Voor iedereen die mee wil doen; zowel relaties als patiënten als algemeen publiek.

Hoeveel mensen verwacht je dat er mee zullen doen?
We verwachten dat er 1250 mensen mee zullen doen aan de 2e editie.

Ik heb gehoord van dit wandelevent. Waar kan ik mij aanmelden?
Je kunt je inschrijven via rodeloper.nl

Wat moet ik betalen om mee te doen?
Deelnameprijs is € 19,50 pp. Ook als je als team wilt meedoen, betaal je € 19,50 pp. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Wat krijg ik precies voor dat geld?
Een onvergetelijke dag en wandelevent met optredens, leuke verrassingen en versnaperingen en een medaille na afloop. VIP beleving met Fotoshoot, Touch-up en BN-ers (welke dat is nog niet bekend), Kleur rood/aankleding op de dag zelf, Prachtige routes door Gooisch natuurgebied (5, 10, 20 km) en verrassingen onderweg.

Kan ik ook op de dag zelf nog beslissen mee te doen?

Nee het is helaas niet mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. De Rode Loper was in 2016 een paar weken voor het evenement helemaal uitverkocht, dus wacht niet te lang met inschrijven.

Kan ik ook met meer mensen mee doen?
Je kunt zowel alleen als met meer mensen inschrijven. Iedereen die mee doet betaalt € 19,50 pp. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Ook kun je je inschrijven als team; dan betaal je ook gewoon € 19,50 per persoon.

Mag ik mijn kinderen meenemen?
Ja. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Ze moeten wel worden aangemeld. Oudere kinderen (12 tot 18 jaar) betalen gewoon € 19,50.

Mag ik mijn hond meenemen?
Ja , de hond moet wel zijn aangelijnd. Let op dat honden in de kerk niet zijn toegestaan.

Kan ik in een rolstoel ook meedoen?

Ja, dat kan zeker. Verantwoordelijkheid, vervoer en ‘’logistiek’ zijn verantwoordelijkheid van de persoon in kwestie. De 5km route is voor rolstoelen toegankelijk.

Maar zo’n evenement kost toch ook veel geld?
Het klopt dat er kosten zijn verbonden aan dit evenement. Maar we proberen dit evenement zoveel mogelijk samen te organiseren met partners, sponsoren, ambassadeurs en vrijwilligers. Op die manier proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo hebben we 50 vrijwilligers op de been, die ons helpen bij de organisatie van dit evenement. Het concept is tot stand gekomen met behulp van een groep vrijwilligers. En de gadgets en aankleding wordt met name verzorgd door sponsoren en partners.

Ben ik verplicht om sponsorgeld op te halen?
We zouden het fijn vinden als je dat doet, omdat we zo veel mogelijk geld op willen halen voor de draagbare kunstnier. We streven naar een bedrag van 180 euro per persoon aan sponsorgeld. Het is echter niet verplicht.

Hoe zit de wandelroute er exact uit?
Deze is nog niet exact bekend, maar zodra bekend zal dit te vinden zijn op deze website.

Hoe ziet het programma er precies uit?
Het gehele programma is nog niet bekend, maar wat bekend is, is hierboven vermeld. Naarmate we dichter bij 22 april komen, wordt het programma meer ingevuld. Dit zullen we communiceren via rodeloper.nl en via nieuwsbrieven aan de deelnemers. Globaal programma:
08:30 uur Grote Kerk open
09:40 uur Kort programma voor start
10:00 uur Gezamenlijke start (iets meer gefaseerd)
14:00 uur Eerste deelnemers weer binnen
16:00 uur Mooi optreden van grotere artiest
17:00 uur Laatste deelnemers binnen
17:30 uur Afsluiting

Waarom is er gekozen voor deze datum?
Er is gekeken naar een mooie datum waar nog niet al te veel andere wandelevents zijn, zodat we voldoende mensen de ruimte kunnen geven om mee te doen. Daarbij is april vaak een mooie maand qua weer en nog niet te warm.

Waarom is er gekozen voor een zaterdag?
We hebben bewust gekozen voor een weekenddag, omdat de meeste mensen dan vrij zijn en de meeste mensen de voorkeur geven boven de zondag, ook ivm kerkbezoek op zondag en de samenwerking met de Kerk in Naarden.

Waarom is er gekozen voor locatie t Gooi?
't Gooi is een mooie wandelomgeving. In Naarden Vesting staat het donormonument. We vinden het om die reden een hele geschikte omgeving en een mooi stadje om de wandeltocht door heen te lopen/te starten.

Gaat de Nierstichting dit ook in andere regio’s organiseren?
Vooralsnog niet. Wellicht dat dit op termijn wel gebeurt. Dit is afhankelijk van succes. Vooralsnog vindt het alleen plaats in Naarden vesting/'t Gooi.

Gaat de Nierstichting dit vaker organiseren?
Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een Rode Loper Kersteditie georganiseerd. Een herhaling van de kersteditie is afhankelijk van het succes. Het is echter wel de bedoeling om het wandelevent vaker te organiseren.

Ik wil mij aanmelden als vrijwilliger, waar kan ik dat doen?
Dat kan bij Ayla Versteegh, email aylaversteegh@nierstichting.nl.

Vermeld de volgende gegevens:
• Naam
• Mailadres
• Telefoonnummer
• Geslacht
• Leeftijd
• Beschikbaarheid op de dag zelf (van hoe laat tot hoe laat)

Hoe kan ik het wandelevent bereiken?
Naarden Vesting is zowel per auto, als per fiets en met het openbaar vervoer te bereiken. Voor de auto en parkeren, zie de informatie hieronder. Reist u met de trein dan kunt u de bus pakken naar Naarden Vesting vanaf station Naarden-Bussum. Ook zullen er pendelbusjes worden ingezet vanaf station Naarden-Bussum.

Waar kan ik parkeren?
Je kunt in de vesting parkeren bij Bastion Nieuw-Molen (in de Vesting zelf en goed voor 180 plaatsen) en de Abri (net 100m buiten de Vesting en goed voor 200 plaatsen).

Wat zijn de kosten voor parkeren?
Parkeren in Naarden Vesting is gratis.

Ik kom met het openbaar vervoer. Is er door jullie iets geregeld om vanaf het station naar Naarden Vesting te komen
Ja er zullen pendelbusjes of een connexion bus worden ingezet.

Moet ik betalen voor drankjes en eten onderweg?
Voor versnaperingen en een drankje onderweg wordt gezorgd. Wil je echter een broodje of iets dergelijks mee voor onderweg dan dien je hier zelf voor te zorgen. Extra consumpties zijn voor eigen rekening.

Wat gebeurt er bij slecht weer?
Bij regen zal het evenement gewoon plaats vinden. Wel kan het zijn de route en/of het programma worden aangepast. Bij uitzonderlijke omstandigheden kan de Nierstichting besluiten het evenement voortijdig te beëindigen, op te schorten of te wijzigen. In bedoelde gevallen vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Kan het evenement nog worden afgelast?
De Nierstichting kan op grond van uitzonderlijke omstandigheden besluiten het Evenement geen doorgang te laten vinden. In dat geval vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Wel zal de mogelijkheid worden geboden het eventueel reeds overgemaakte sponsorgeld teruggestort te krijgen.

Wat gebeurt er met mijn geld bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden waardoor het evenement wordt geannuleerd?
Zie hierboven. Er vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Wel zal de mogelijkheid worden geboden het eventueel reeds overgemaakte sponsorgeld teruggestort te krijgen.

Ik wil als bedrijf het evenement graag sponsoren. Wat moet ik doen?
Neem contact op met Corinne Hamming van de Nierstichting, via corinnehamming@nierstichting.nl / 035.697.8021.