Over het evenement

Op zaterdag 22 april 2017 vindt het meest bijzondere wandelevenement van Nederland plaats: de Rode Loper. We rollen de Rode Loper voor je uit en je wordt als VIP onthaald. Samen halen we geld op voor de draagbare kunstnier.

Afstanden

Samen met het Goois Natuur Reservaat zetten we drie wandelroutes uit van 5, 10 en 20 km. De 5-km-route is ook geschikt voor mensen in een rolstoel. Aanmelden kan op Doe mee. Per e-mail ontvang je een paar dagen voor de start een startbewijs; dat geeft je (team) toegang tot de startlocatie.

Locatie & tijd

De start en finish zijn op 22 april 2017 in de Grote Kerk van Naarden-Vesting. Adres: Marktstraat 13, 1411 CX Naarden. De kerk is geopend vanaf 9.30 uur. Om 9.40 uur is er een kort programma en om 10.00 uur starten we gezamenlijk de wandeling. De finish sluit om 16.30 uur en de kerk om 17.00 uur.

Vervoer en parkeren

Reis je met de auto? Parkeren is gratis, en kan in de Vesting, bij Bastion Nieuw-Molen en de Abri (100 m buiten de Vesting). Reis je met openbaar vervoer? Er rijden pendelbussen vanaf treinstation Naarden-Bussum naar de Grote Kerk in Naarden. Na afloop rijden die weer terug.

Sponsorwerving

Samen halen we geld op voor de draagbare kunstnier. Want de ontwikkeling is al ver, maar we zijn er nog niet. Daarom krijgt elke deelnemer aan de Rode Loper een eigen actiepagina, waarmee je makkelijk en veilig geld kunt inzamelen. Roep vrienden, familie, buren, kennissen en collega’s op om jouw wandelprestatie te sponsoren. Kijk hoe je dat op een leuke manier doet, op Tips.

Kosten

Meedoen aan de Rode Loper kost €19,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar lopen gratis mee, maar meld hen wel aan!

Programma

9.30 uur Grote Kerk open
9.40 uur Kort programma voor de start
10.00 uur Gezamenlijke start per afstand
14.00 uur Eerste deelnemers binnen
16.00 uur Optreden artiest
16.30 uur Laatste deelnemers binnen
17.00 uur Afsluiting

Eten en drinken

Voor de start, onderweg en na de finish zorgen wij voor een hapje en een drankje. Broodjes en (meer) versnaperingen en drankjes zijn te koop in en nabij de Grote Kerk.

Kleding

Draag kleding waarin je comfortabel wandelt, en stem die af op het weer. Een deel van de 10 en 20 km route gaat over onverharde (zand)paden, dus trek schoenen aan die daarvoor geschikt zijn.

Rood is dé kleur van de Rode Loper. Kom daarom in rode kleding. De mooiste outfit wordt beloond!

Organisatie

De Nierstichting en NVN organiseren samen de Rode Loper 2017. Evenementenorganisatie I Care Producties verzorgt de praktische uitvoering.

Wil je helpen met de organisatie? Graag! Meld je aan als vrijwilliger!