Over het evenement

Zaterdag 22 april 2017 vond het meest bijzondere wandelevenement van Nederland plaats: de Rode Loper. Alle deelnemers en vrijwilligers: enorm bedankt voor jullie bijdrage aan deze fantastische dag, en jullie inzet voor de draagbare kunstnier.

Afstanden

Samen met het Goois Natuur Reservaat zetten we drie wandelroutes uit van 5, 10 en 20 km. De 5-km-route is ook geschikt voor mensen in een rolstoel.

Locatie & tijd

De start en finish waren op 22 april 2017 in de Grote Kerk van Naarden-Vesting. Adres: Marktstraat 13, 1411 CX Naarden. De kerk opende om 9:00 uur; om 9:30 uur begon een kort programma en om 10.00 uur vond de gezamenlijke start plaats. De finish sloot om 16:30 uur en de kerk om 17:00 uur.

Vervoer en parkeren

Eigen vervoer: Parkeren is gratis, en kan in de Vesting, bij Bastion Nieuw-Molen en de Abri (100 m buiten de Vesting).
Openbaar vervoer? Er reden pendelbussen vanaf treinstation Naarden-Bussum naar de Grote Kerk in Naarden. Na afloop reden die weer terug.

Sponsorwerving

Naast je inschrijfgeld ga je sponsors werven voor de draagbare kunstnier. Vorig jaar haalde elke deelnemer gemiddeld 150 euro op. Vandaar dat we de lat nu hoger leggen: we hebben je streefbedrag op 180 euro ingeschat. Natuurlijk is het goed als je dat bedrag niet helemaal haalt. Maar misschien lukt het je ook wel om nog meer op te halen. Elke deelnemer aan de Rode Loper krijgt een eigen actiepagina, waarmee je makkelijk en veilig geld kunt inzamelen. Roep vrienden, familie, buren, kennissen en collega’s op om jouw wandelprestatie te sponsoren. Natuurlijk helpen we je daarbij met o.a. tips en een media toolkit.Zodat ook jij een plekje kunt veroveren in de topsponsorwervers.

Kosten

Meedoen aan de Rode Loper kostte €19,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar liepen gratis mee.

Programma

09:00 uur Grote Kerk open
09:30 uur Kort welkomstprogramma met warming-up
10:00 uur Gezamenlijke start per afstand
11:00 uur Eerste deelnemers binnen
13:00 uur Optreden DO
16:30 uur Laatste deelnemers binnen
17:00 uur Afsluiting

Eten en drinken

Voor de start, onderweg en na de finish zorgen wij voor een hapje en een drankje. Broodjes en (meer) versnaperingen en drankjes zijn te koop in en nabij de Grote Kerk.

Kleding

Draag kleding waarin je comfortabel wandelt, en stem die af op het weer. Een deel van de 10 en 20 km route gaat over onverharde (zand)paden, dus trek schoenen aan die daarvoor geschikt zijn.

Rood is dé kleur van de Rode Loper. Kom daarom in rode kleding. De mooiste outfit wordt beloond!

Organisatie

De Nierstichting en NVN organiseerden samen de Rode Loper 2017. Evenementenorganisatie I Care Producties verzorgde de praktische uitvoering.

Wil je helpen met de organisatie van de volgende Rode Loper in 2018? Graag! Meld je aan als vrijwilliger!